Blog #2: Denk in kansen en overvloed

De komende maanden deel ik 10 persoonlijke blogs over 10 belangrijke transformatie thema’s. Wat komt er allemaal bij kijken om van traditionele jeugdzorg naar integrale zorg voor jeugd te transformeren? Dit is het 2e verhaal – ‘Denk in kansen en overvloed’. Het thema financiën is gespiegeld door Jurg van der Vlies, Senior accountmanager Grootzakelijk bij Rabobank.

Lees verder

Youké feliciteert Fawzia Nasrullah

Per 1 september stopt Fawzia als bestuurder bij Youké om de overstap te maken naar Stichting PCOU en de Willibrord Stichting. Een organisatie voor primair onderwijs (PO), voortgezet onderwijs (VO) en speciaal onderwijs (SO) in de regio Utrecht. In deze nieuwe functie kan zij haar passie om zich in te zetten voor kinderen en de jeugd op een andere manier voortzetten.

Lees verder

Agenda

Er zijn geen evenementen in de agenda.

Uitwisselen, leren en doen in Belgrado.

Vorige maand zijn Youké en Spirit uitgenodigd om samen met Kinderperspectief Academy op bezoek te gaan bij de jeugdzorginstelling ‘Centar za zastitu odojcadi, dece i omladine’ in Belgrado.

Lees verder

JeugdenCo: ‘Gezocht: iemand die niet in ons team past’

Bij Youké moedigen we diversiteit actief aan. Bestuurder Fawzia Nasrullah vertelt in een interview met JeugdenCo dat we met onze medewerkers een afspiegeling van de samenleving willen zijn. Het gaat om het vinden van de juiste mix van geslacht, etniciteit, geaardheid en leeftijd.

Lees verder

Modderdag op dagbehandelingsgroep Bloesem

“Met z’n allen bij de zandtafel. Een beetje water bij het zachte zand en nog een beetje. Totdat het modder is. Want ja, water en zand zorgen voor modder. Lekker spetteren, het maakt niet uit dat we vies worden. De wasmachine zorgt wel dat onze kleren weer schoon worden. Hoe viezer hoe beter!”

Lees verder

Blog | Een wereld zonder 24-uurszorg

De komende maanden deelt Youké-bestuurder Fawzia Nasrullah 10 persoonlijke blogs over 10 belangrijke transformatie thema’s. Wat komt er allemaal bij kijken om van traditionele jeugdzorg naar integrale zorg voor jeugd te transformeren? Dit is verhaal 1 van 10 – ‘Een wereld zonder 24-uurszorg’. De thema’s zijn door Fawzia gekozen en blog #1 is gespiegeld door Fleur Imming (scheidend wethouder zorg, wonen en wijkvoorzieningen Gemeente Amersfoort en voorzitter van de Utrechtse jeugdzorgregio's).

Lees verder

Gezamenlijke informatieavond pleegzorg 18 juni

In Nederland is er nog steeds een tekort aan 3.500 pleegouders. Daarom organiseert Youké in samenwerking met de gemeente Nieuwegein en andere pleegzorgaanbieders een informatieavond op 18 juni. Kom jij ook?

Lees verder

Grote opkomst werkbezoek raadsleden

Bijna 30 Raadsleden, Commissielieden en leden van colleges van B&W kwamen vrijdag 1 juni op werkbezoek bij Youké.

Lees verder

Paneldiscussie 11 juni: Grens van professionele kaders en vernieuwing

Kom je ook naar de interactieve paneldiscussie op 11 juni over het onderwerp: Verantwoorde hulp, professionele kaders en vernieuwing van de hulp in het samenspel tussen Jeugd- en Opvoedhulp en J-GGZ?

Lees verder

Programma Werkbezoek aan Youké 1 juni 2018

Speciaal voor Raadsleden, Commissielieden, leden van colleges van B&W organiseert Youké op vrijdag 1 juni een werkbezoek. Het programma is bekend, bent u al aangemeld?

Lees verder