Youké weer ISO-gecertificeerd

Van 3 tot en met 5 april had Youké het genoegen om Lloyd’s te mogen ontvangen in het kader van de jaarlijkse audit. De auditoren spraken met in totaal zo’n 30 medewerkers en beoordeelden aan de hand daarvan of Youké voldoet aan de ISO 9001:2015 norm. Of, om het anders te zeggen: hebben wij onze kwaliteit voldoende op orde?

Lees verder

Meld u aan voor een werkbezoek aan Youké op 1 juni 2018

Speciaal voor Raadsleden, Commissielieden, leden van colleges van B&W organiseert Youké op vrijdag 1 juni een werkbezoek. Meld u aan en maak kennis met de laatste ontwikkelingen in de Jeugd- en Opvoedhulp.

Lees verder

Agenda

Er zijn geen evenementen in de agenda.

Anneke Vinke

Dr. Anneke Vinke geeft lezing over trauma en hechting

Op donderdag 22 maart gaf vooraanstaand vrijgevestigd GZ-psycholoog, kinder- & jeugdpsycholoog en orthopedagoog Dr. Anneke Vinke een inspirerende lezing. Youkademy, het opleidingscentrum van Youké, organiseerde deze bijeenkomst.

Lees verder

Youké en sbo De Dijk: “Zeggen wat je doet, doen wat je zegt.”

Youké heeft samen met de gemeente Wageningen en sbo-school De Dijk een filmpje gemaakt over het Onderwijs-Zorg Arrangement dat geboden wordt op deze school. In het filmpje wordt uitgelegd voor welke kinderen het OZA is, wat de werkwijze is en wat er van ouders verwacht wordt. Dit Onderwijs-Zorg Arrangement is voor kinderen in de leeftijd van 8 tot 11 jaar.

Lees verder

Youké draagt bij aan statement kwetsbare doelgroepen Amersfoort

Op initiatief van gemeente Amersfoort is een statement ontwikkeld voor kwetsbare doelgroepen: "Wij vinden het belangrijk dat Amersfoort een stad is die een thuis biedt. Of mensen nu behoefte hebben aan zorg en ondersteuning of niet, iedereen moet hier prettig kunnen wonen en leven."

Lees verder
De jongen op deze foto is niet Ryan.

Ryan heeft zich enorm ontwikkeld

Het verhaal van pleegmoeder bij Youké Margit staat in het boekje Krachtenbundel. Sinds een jaar zijn Margit Meuwissen (39) uit Laren en haar man Sjoerd (51) pleegouders. Margit: “Ik heb zelf in 2015 een levertransplantatie gehad waardoor ik hier nu nog ben. Voor mij voelt het heel goed dat ik nu ook iets terug kan doen, iets bijdraag.”

Lees verder

Pilot “Kinderen met een plus” gestart

Youké is samen met de gemeente Utrechtse Heuvelrug en Kinderopvang SKDD een pilot gestart voor jonge kinderen die extra zorg nodig hebben. Deze pilot “Kinderen met een Plus” heeft als doel dat kinderen binnen hun eigen groep op de kinderopvang of op een gespecialiseerde groep binnen de gemeente de benodigde extra zorg krijgen.

Lees verder

Youké tekent Charter Diversiteit

Werkgevers in zorg en welzijn tekenen voor meer diversiteit Op dinsdag 31 oktober zetten bestuurders van tien instellingen uit de sector zorg en welzijn hun handtekening onder het Charter Diversiteit. Daarmee verbinden zij zich aan het werken aan meer diversiteit in hun organisaties. Cabaretier Vincent Bijlo verwoordde de gezamenlijke intentie: ‘Stop met het denken in patronen! Echt zien is samen kijken’.

Lees verder

Haken en breien voor Kinabu

Na een jaar haken kwamen de dames vanuit Bunnik weer langs op Kinabu, samen met het Ouderenfonds. Elke woensdagochtend hebben zij in de bibliotheek in Bunnik gehaakt en gebreid voor de kinderen die wonen op Kinabu. En met een prachtig resultaat!

Lees verder

Ellen van der Vlist voorgedragen als directeur Coöperatie De Kleine Schans

Gemeente Woudenberg, MEE en Youké richten, samen met maatschappelijke partners in Woudenberg, een coöperatie op, waarin op een unieke en vernieuwende wijze wordt samengewerkt op het gebied van zorg en ondersteuning.  De oprichters dragen mevrouw Ellen van der Vlist voor als directeur van deze nieuw op te richten coöperatie.

Lees verder