Verder na complexe scheiding

Kinderen hebben aandacht en zorg nodig van beide ouders, ook na een scheiding. Uit onderzoek blijkt dat kinderen veel minder last hebben van de scheiding, wanneer ouders zonder spanningen tot uitvoering van hun ouderschap komen. Ouders houden van hun kinderen en willen dat de kinderen niet de dupe worden van de scheiding. Youké helpt kinderen en ouders bij het omgaan met de scheidingssituatie. Ook begeleiden we bij het opnieuw vormgeven van het ouderschap na scheiding of beëindiging van de relatie. Het belangrijkste hierbij is dat de kinderen zo min mogelijk belast worden.

Youké heeft drie programma’s: Ouderschapsbemiddeling, Ouderschap Blijft en Positief opvoeden voor gescheiden ouders. Lees verder of download onderaan de pagina de folders voor meer informatie.

"Papa en mama moeten gewoon sorry zeggen tegen elkaar dan komt het goed." Samuel

Telefonisch spreekuur over scheidingen

Wil je meer informatie of heb je een vraag over onze hulp bij een scheiding?
20160915-startBel 088 170 5000 tijdens ons spreekuur op werkdagen tussen 13.00 – 14.00 uur. Daarnaast kun je ook mailen naar start@youke.nl.

Ouderschapsbemiddeling

De scheiding wordt pas uitgesproken wanneer er een ouderschapsplan is. Je wilt afspraken maken met je ex-partner maar dit ontaardt steeds in strijd. Je doet je best om de strijd buiten de kinderen te houden. Dit lukt niet altijd merk je aan hun reactie. Youké kan helpen met het programma Ouderschapsbemiddeling.

In ouderschapsbemiddeling werk je als ouders aan het herstellen van vertrouwen en communicatie. Het uitgangspunt is, dat je er samen voor wilt zorgen dat de kinderen zo weinig mogelijk last hebben van de scheiding. Je bent gemotiveerd om samen met de ex-partner (de ouder van je kinderen) tot een oplossing te komen.

 

Filmpje ouderschapsbemiddeling
In het filmpje wat je rechts ziet wordt Ouderschapsbemiddeling door de ogen van het kind uitgelegd. Dit korte filmpje is gemaakt door een jongere voor kinderen en ouders in scheiding.

Ouderschap Blijft

Je kinderen hebben geen of moeizaam contact met één van beide ouders. Je wilt deze ongewenste situatie veranderen maar weet niet hoe. Of de rechter heeft uitgesproken dat je er als ouders voor moet zorgen dat de kinderen contact hebben met beide ouders. Hoe kun je dat aanpakken? Als deze vragen herkenbaar zijn voor jou en de kinderen is Ouderschap Blijft misschien een antwoord op je vragen.

Ouderschap Blijft is voor situaties waarin één van de ouders geen contact meer heeft met de kinderen. Youké begeleidt in de omgang tussen de kinderen en ouders. Daarnaast krijg je bemiddelingsgesprekken, met als doel de omgangsregeling zonder hulp van buitenaf te kunnen uitvoeren.

Filmpje Ouderschap Blijft
In het filmpje rechts wordt de begeleiding ‘Ouderschap Blijft’ uitgelegd. Ook dit filmpje is gemaakt door een jongere voor kinderen en ouders in scheiding.

https://youtube.com/watch?v=XPXj2fDEr90++++

Positief opvoeden voor gescheiden ouders

Je bent gescheiden of de relatie is verbroken. Je kind zit er midden in. Misschien zijn er problemen met de schoonfamilie of de ex-partner. Vakanties en verjaardagen zijn altijd aanleiding tot ruzies. Als dit je bekend voorkomt, dan kan de Cursus Positief Opvoeden voor gescheiden ouders misschien helpen.

Dit is een groepscursus voor net gescheiden ouders die willen leren omgaan met verandering, stress en boosheid en een goede balans willen vinden. Je kunt alleen of samen met de ex-partner deelnemen.

De cursus bestaat uit negen wekelijkse bijeenkomsten van twee uur, twee telefonische sessies en een afsluitende bijeenkomst. Positief Opvoeden biedt Youké alleen aan in ‘t Gooi.

Feiten & cijfers
Jaarlijks scheiden er circa 33.000 stellen in Nederland. Daar zijn zo’n 55.000 kinderen bij betrokken. 20 procent van de scheidingen verloopt problematisch. Ongeveer 16.000 kinderen in Nederland lijden onder een vechtscheiding. De behoefte aan hulp bij complexe scheidingen neemt toe; van 100 nieuwe cliënten bij Youké in 2012 naar 229 in 2014. Het gemiddelde klanttevreden-heidscijfer bij Youké is 8,3.

Parallel Ouderschap

Parallel Ouderschap is een individuele vorm van ondersteuning van een ouder en wordt vaak geboden als eerdere hulp niet (voldoende) heeft geholpen. De ondersteuning richt zich op jou persoonlijk, zodat jij ervoor kunt kiezen eenzijdig de strijd te stoppen. Je bent niet langer samen ‘ouders’, maar je bent alleen vader of moeder van je kind. Je krijgt inzicht in wat strijd doet met jouw kind. Ook leer je voorkomen dat jouw kind onderdeel wordt of last krijgen van deze strijd.  Tijdens de begeleiding gaat de aandacht uit naar hetgeen waar jij invloed op hebt, namelijk jouw eigen ouderschap naar je kind toe. We kijken alleen naar de relatie tussen jou en jouw kind.

Lees verder

Youke - Kind in complexe scheiding

Meer over hulp? Download de folders