Voor wie
Pedagogisch medewerkers
Wanneer
in overleg
Tijd
4 bijeenkomsten van 2,5 uur
Waar
eigen locatie of locatie Youké, in overleg
Kosten
€ 250,- per persoon.
Registratiepunten
Deze training levert 45 punten op voor het beroepsregister (SKJ)
Contact
youkademy@youke.nl

Deel deze training:

Introductie

Bij mensen waarmee je fijn kunt praten is het gemakkelijk om te zeggen wat je denkt, voelt of wilt. Dat is bij mensen die goed luisteren, je niet onderbreken, sympathiek en enthousiast zijn. Ook voor kinderen is het belangrijk om een prettige gesprekspartner te hebben. Maar in tegenstelling tot volwassenen hebben kinderen hierin meestal geen keuze. Zij moeten het hebben van de volwassenen om hen heen. Om goed te leren communiceren (verbaal en non-verbaal) hebben zij volwassenen nodig die sensitief zijn voor de contactinitiatieven van het kind en hier prettig op reageren; dat is wat ze nodig hebben om taal te leren. Tegelijkertijd is ieder kind anders en heeft dus een andere benadering nodig om een prettige interactie tot stand te kunnen brengen. Via de Hanen principes van communicatie leer je tijdens deze training om een prettige gesprekspartner voor kinderen te zijn en ze daardoor een betere basis te geven om taal te leren.

 

 

 

Algemene informatie

  • Data: in overleg
  • Tijd: 4 bijeenkomsten van 2,5 uur
  • Locatie: in overleg, eigen locatie of locatie Youké
  • Minimaal aantal deelnemers: 8
  • Maximaal aantal deelnemers: 12

Bijzonderheid: Na de 4 bijeenkomsten volgt een tweejarig traject van 6 bijeenkomsten van 1,5 uur onder supervisie van de trainer.

 

 

 

Inhoud training

Leerdoelen:

Deze training maakt je bewust van de individuele benaderingswijze die ieder kind nodig heeft om contact te maken en taal te leren. Je leert meer aansluitpunten en mogelijkheden om contact te maken en te houden, waardoor je (weer) meer ruimte en plezier krijgt in het contact met een kind. Deze nieuwe aansluitpunten geven perspectief, zowel voor jou als voor de ouders van het kind.

 

Voorbereiding/ huiswerk

Er zijn 4 bijeenkomsten van 2,5 uur. Tussen de bijeenkomsten zit minimaal 3 weken; hierin worden video-opnames gemaakt en nabesproken (3 in totaal). De training wordt afgesloten met een toets. Na de 4 bijeenkomsten volgt een tweejarig traject van 6 bijeenkomsten van 1,5 uur onder supervisie van de trainer.

 

Punten

Deze training is geaccrediteerd en levert 45 punten op voor het beroepsregister (SKJ).

 

Kosten

Het standaardtarief van de trainingen is € 25,- per uur per deelnemer. Dit tarief is gebaseerd op 1 trainer bij minimaal 8 deelnemers. De kosten van deze training komen neer op € 250,- per persoon.

 

Aanmelden

Neem contact op met onderstaande formulier.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.