Hulp bij complexe scheiding

Als je het gevoel hebt dat je in een vechtscheiding zit en dat de situatie uit de hand loopt, dan kan Youké uitkomst bieden. We helpen jou en je kinderen om op een goede manier met de scheiding om te gaan, zodat jouw kinderen niet de dupe worden van de situatie.

De kinderen hebben recht op de aandacht en zorg van hun beide ouders, ook na een scheiding. Uit onderzoek blijkt dat kinderen en jongeren veel minder last hebben van de scheiding als hun ouders samen tot goede afspraken komen. Wij helpen kinderen, jongeren en hun ouders ermee om te gaan dat de ouders uit elkaar zijn.

Wil je ontdekken hoe we jou kunnen helpen? Bel dan tijdens ons spreekuur bij scheidingen, iedere werkdag tussen 13.00 en 14.00 uur. Telefoonnummer: 088 170 5000 of mail ons op start@youke.nl.

"Het voelt alsof we weer samenwerken voor de kinderen." Moeder van Lisa en Tim

Programma: Ouderschapsbemiddeling

De ouders werken aan het herstellen van vertrouwen en communicatie. Het uitgangspunt is, dat jullie er samen voor willen zorgen dat de kinderen zo weinig mogelijk last hebben van de scheiding en dat jullie openstaan voor hulp. Jullie verplichten je om samen tot een oplossing te komen. De resultaten zijn gebaseerd op het wederzijdse vertrouwen dat beide ouders zich aan de gemaakte afspraken houden.

Lees meer in de folder Ouderschapsbemiddeling voor ouders: ‘Uw kind houdt van u allebei’.

Programma: Ouderschap Blijft

Dit programma is voor situaties waarin één van beide ouders geen contact meer heeft met de kinderen. De ouders krijgen begeleiding in de omgang tussen de kinderen en beide ouders. Daarnaast krijg je bemiddelingsgesprekken, zodat je uiteindelijk zonder begeleiding een omgangsregeling kunt uitvoeren.

Lees meer in de folder Ouderschap Blijft voor ouders: ‘Uw kind centraal’.